Doğan Küçük : 0 538 830 27 92

DOĞAN PANSİYONA ULAŞIM        Doğan Pansiyon Akkum'a ulaşım hem Silifke üzerinden hem de Mersin üzerinden sağlanabilir.Mersine yaklaşık 65 Km mesafedeyiz.Eğer şehir dışından uçak ile gelmeyi düşünüyor iseniz,Adana hava alanına indikten sonra Mersin servisi ile Mersin otogara gelip,orada Silifke Mersin arası çalışan Silifke otobüslerine veya Akkum'a kadar çalışan minübüslere binip,Akkum'a ulaşabilirsiniz.Yaz aylarında gece 21:00 ve 22:00 ye kadar otobüsler çalışmaktadır.Eğer kendi özel araçlarınız ile Mersin üzerinden gelecek iseniz Mersin giriş otobanından Çeşmeli kavşağından Mersin Silifke yoluna inip,Silifke istikametine yaklaşık 60-65 Km geliyorsunuz.Hemen bitişiğimizde Kızkalesi tatil beldemizi göreceksiniz.Işıklardan sonra yine  Silifke istikametine yaklaşık 200 metre geldiğinizde küçük bir sahil koyu göreceksiniz.Heme sizi yoldan alıp pansiyonumuza yerleştiriyoruz.      
AKKUM Akkum,Mersin iline 60 km,Silifke ilçesine 23 km,Kızkalesi ve Narlıkuyunun tam ortasında yer alan güzel ve narin bir tatil beldesidir.Akkum,gerek tüm tarihi yerlere (Kızkalesi,Narlıkuyu,üç güzeller,cennet-cehennem,astım mağarası,çanlı kişise,aslanlı mezar,Yapraklı koy)yakınlığı ve gerekse ekonomik,temiz,güvenilir bir tatil beldesi olması açısından oldukça cezbedicidir.Akkum’a ulaşım şöyledir:Mesela Mersin üzeri araçsız geleceksiniz.Mersine ulaşan herhangi bir Otobüs firmasıyla Mersinse geldikten sonra otogarda bulunan “SİLİFKE” yazan otobüslere binecek ve Akkumda inmek istediğinizi söyleyeceksiniz.Zaten o otobüs firması Silifke-Mersin arası çalışan tek firmadır.Eğer Konya üzeri gelecekseniz Silifke’ye gelen otobüs firmalarına binecek ve Silifkede ineceksiniz.Silifke de indikten sonra yine aynı şekil “SİLİFKE “ otobüslerine binip “Akkum” ‘da inmek isteyeceğinizi
ODALARIMIZ       Doğan Pansiyon , Akkumda siz değerli tatilcilerimizin huzurlu ve rahat bir ortamda tatil yapmasına olanak sağlar.Pansiyon odalarımız geniş olup,4-5-6- kişiliktir.Odalarımızda Kendilerine özgü Mutfaf,Mutfak Malzemeleri,Buz Dolabı,Klime,Tv-Uydu Yayınları,Wc-duş,Geniş deniz manzaralı balkonları bulunmaktadır.Odalarımızın cepheleri deniz manzaralıdır.Kablosuz İnternet Bağlantımız mevcuttur.Odalarımızda diğer odalarla ortak hiç bir şey bulunmamaktadır.Ayrıca Pansiyonumzun Hemen altında siz değerli tatilcilerimizin hem mangal yakabileceği,hemde oturup muhabet edebilecekleri kafemiz mevcuttur.Sizleri ağırlamaktan onur duyarız.   Doğan KÜÇÜK Tfl : 0 538 830 27 92 Akkum - Silifke - Mersin -TÜRKİYE   Doğan Pansiyon Akkum , Akkum Pansiyonları , Mersin Pansiyonları , Mersin Ekonomik Pansiyonları , Mersin Aile Pansiyonları , 
     DOĞAN PANSİYON AKKUM  Doğan Pansiyon, Akkumda siz değerli Tatilcilerimizin tatillerini en iyi ve konforlu bir şekilde yapabilmeniz için  hizmet veren bir aile işletmesidir.Doğan Pansiyon Mersin İlimizin Silifke İlçesine bağlı Akkum - Narlıkuyu Tatil beldesinde bulunmaktadır.Doğan Pansiyon 1996 yılından bu yana siz değerli tatilcilerimize en iyi ve kaliteli hizmeti vermekten onur duyar.Daoğan Pansiyon Akkum da hemen ana yolun üstünde hemen yanında park alanı ve çocuklarınızın oyun oynayabileceği alanı olan nezih bir konaklama tesisidir.       Doğan Pansiyon Akkum da oluşu sebebi ile hemen sağında yaklaşık 3 Km mesafede Narlıkuyu,Narlıkuyu da ise Cennet Cehennem obrukları,Astım Mağarası,Üç Güzeller Mozayiği,Zeus Tapınağı,Akyar Ve Kızlar Hamamı Koyu,Sol tarafında ise Kızkalesi Tatil beldemiz bulunmaktadır.Doğan Pansiyon Akkum da ,Uzun ve geniş temiz,nezih sahili ve pırıl pırıl
  • Ulaşım
  • Akkum
  • Odalarımız
  • Doğan Pansiyon

KIZKALESİ

  Kızkalesi , Mersin'in önemli turizm merkezidir.Kızkalesi , Erdemli'ye 23, Mersin'e 60 km mesafededir. Özellikle yaz aylarında büyük bir canlılığın yaşandığı kasabaya, ulaşım minibüslerle sağlanmaktadır. Kasabada taşıma kooperatifi olduğu için ulaşım problemi yoktur. Günün her anında Mersin ve Silifke'ye ulaşmak mümkündür. 

Kızkalesi otelleri fiyatları haziran ayı başlarında oldukça caziptir.Kızkalesi Motelleri fiyatları yine yaz ayları başlarında sizler için uygundur.Kızkalesi yazlık daireleri fiyatları ise yine yaz ayı başlarında cazip gelebilir.Kızkalesi pansiyonları fiyatları ise yine haziran ayında caziptir.Kızkalesi ekonomik otelleri fiyatları , kızkalesi ekonomik otelleri rezervasyonları , kızkalesi ekonomik motelleri fiyatları ve kızkalesi ekonomik yazlık daireleri fiyatları haziran ayında caziptir.

       Kızkalesi , tarih içinde Selevkoslar, Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular, Ermeniler, Fransızların (Kıbrıs Krallığı), Karamanlılar ve Osmanlılar'ın hakimiyetinde kalmış önemli bir yerleşim bölgesidir. Yapılan ilk kazılarda buraya ilk yerleşimin MÖ. 4. yüzyıla ait olduğunu gösteriyor. Ünlü tarihçi Herodot, bu şehri Georges adında Kıbrıslı bir prensin kurduğunu yazar. Milattan sonra 72 yılında Roma hakimiyetine giren Kızkalesi, 450 yıl Roma yönetimine bağlı kalmıştır. Bu dönemdezeytincilikte büyük bir gelişme göstermiş ve zeytin yağı ihraç merkezi olmuştur. Bizanslılar döneminde Arap saldırılarına karşı çevresi surlarla çevrilmiştir. Daha sonra burası Selçuklular'ın ve Kilikya Ermeni Krallığı'nın eline geçmiştir. Ermeniler'in 14. yüzyılda artan Karamanoğlu saldırıları nedeniyle Kıbrıs Krallığı'na sattığı ve önemli bir ticaret limanı olan Kızkalesi , 1448yılında Karamanoğlu İbrahim Bey tarafından ele geçirilmiş ve yeniden imar edilmiştir. 1471'de Osmanlılar'ın eline geçen Kızkalesi bu dönemde önemini kaybetmeye başlamıştır. Cem Sultan, 1482 yılında, Rodos Şövalyeleri'nin yolladığı gemiye binmeden önce bir süre burada kalmıştır.

 

 

 

       Kızkalesi 'nde adım atılan her yer tarihi dokuya sahiptir. Bugün, Kızkalesi 'ndeki ören yerlerinde kalelere, kiliselere, sarnıçlara, su kemerlerine, kaya mezarlarına, lahitlere, taş döşemeli yollara rastlanılmaktadır. Kıyıdaki kalenin 500 metre açığındaki küçük bir adacık üzerine kurulu kaleye, Kızkalesi denilmektedir. Son yıllarda restore edilen Kızkalesi, sekiz kuleyle korunmuştur. Kalenin dış çevre uzunluğu 192 metredir.

 

 

 

       Kızkalesi 'nde eski dönemlerden kalma 4-5 tane kilise bulunmaktadır. Su kuyuları ve sarnıçların yanında, Lemas çayından su kemerleri ile getirilen sular, Kızkalesi'nin su ihtiyacını karşılamaktadır. Büyük kiliseye giden taş döşeli Kutsal Yol'da, yol boyunca dizilmiş irili ufaklı lahitler görenleri hayrete düşürmektedir.

       Kızkalesi 'nin 10 km kuzeyinde yer alan vadinin yükselen kayalık yamacına oyulmuş ve Adamkayalar adı verilen insan kabartmaları bulunmaktadır. Dönemin yönetici ve soylularını simgeleyen kabartmalardaki figürlerde, kimi elinde üzüm salkımı, kimi kanepeye uzanmış haldedir. Roma döneminden kalma toplam 13 tablodan oluşan Adamkayalar, Şeytanderesi'ne hakim bir yerdedir.

      Yaklaşık 1500 haneden oluşan Kızkalesi 'nin nüfusu 8139'dur (2000 yılı nüfus sayımına göre). Yaz mevsimi geldiğinde yazlık nüfusu 30000 civarına çıkmaktadır. Kızkalesi bugün Mersin ve Erdemli turizminin sembolü haline gelmiştir. Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini çeken kaleye, kıyıdan balıkçı motorları ile geçilmektedir. Yaz mevsiminde büyük bir turizm yoğunluğu yaşanan Kızkalesi 'nde 15000 yatak kapasitesi vardır. Mevcut turizm tesislerinden bütün yıl boyunca faydalanmak mümkündür. Kızkalesi 'nde yerli ve yabacı turistlerin güvenle girebileceği biri 300 metre, diğeri de 1200 metre uzunluğunda iki plaj vardır. Kızkalesi, yerli ve yabancı turistlerin güvenle tatil yapabilecekleri bir yer haline gelmiştir. Eğlence ve alışveriş merkezleriyle dikkatleri çekmektedir. Yaz sezonunda kasabada yapılan kültür, turizm ve spor festivalleri kasabaya canlılık getirmektedir.

 

 

 

      Yerli halkının büyük kısmı Ayaş Türkmenleri tarafından oluşturulmuştur. Türkmenler konar-göçer hayattan yerleşik hayata geçmişler ve çiftçilikle uğraşmışlardır. Yaz mevsimi geldiği zaman Avgadı ve Akpınar(Pınarbaşı) yaylalarına çıkarlar. İçme suyu problemi olmayan Kızkalesi kasabasında, sulama suyu Lemas çayından cazibe yoluyla getirilmektedir. Bu su yeterli olmadığı için sondaj kuyuları ve kuyulardan da istifade edilmektedir. Kasabada halk geçimini tarım ve turizmdensağlamaktadır. Hayvancılık artık can çekişmektedir.

 

 

 

     1991 yılına kadar köy iken aynı yıl içerisinde kasaba statüsüne alınmış ve belediyelik olmuştur. Kızkalesi kasabası, Merkez, Toroslar, Akdeniz ve Mavideniz olmak üzere dört mahalleden oluşmuştur.

     Sağlık ocağı bulunan kasabada iki eczane mevcuttur. Acil 112'de merkez durumdadır. Kasabada bir cami, bir ilköğretim okulu, PTT şubesi, polis karakolu, jandarma karakolu vardır.

 

 

 

      Kızkalesi 'nde Akdeniz iklimi hüküm sürer. Konar-göçer hayatı yaşayan Yörükler ise (özellikle Sarı keçili Yörükleri) kış mevsimini kasaba ve çevresinde geçirirler. Tarımda yetiştirilen ürünerin başında domates, salatalık, fasulye, marul, ıspanak, kayısı ve narenciye başta gelmektedir. Seralardan çok açıkta sebzecilik yapmak gelişmiştir. Yaylalara çıkan Yörükler yaylalarda da sebze yetiştiriciliği ile uğraşmaktadırlar.

 

 

 

       Kızkalesi , Mersin'in en popüler tatil merkezidir. Adını aldığı kale, deniz içerisinde olup karadan 200 mt. uzaklıktadır. Deniz kalesi dışında bir de deniz kalesi ile aynı paralel de karakalesi yer almaktadır. Kızkalesi ile ilgili bir çok hikaye olmakla birlikte koyun stratejik konumu nedeniyle saldırılara karşı önlem amacıyla deniz kalesinin yapıldığı bu kalenin saldırıya karşı ilk savunma noktası olması ve ardından kara kalesinin de savunma için desteği amaçlanmıştır.

Doğan Pansiyon Akkum , Akkum Pansiyonları , Akkum Pansiyon Fiyatları , Akkum Doğan Pansiyon Mersin , Mersin Pansiyonları ,

Bu kategoriden diğerleri: Astım Mağarası »

Tanıtım Videomuz